Ανακοινώσεις ιστοτόπου

Διαδικασία υλοποίησης εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης εγγεγραμμένων στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων

Διαδικασία υλοποίησης εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης εγγεγραμμένων στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων

από Andreas Vassilopoulos -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Διαδικασία υλοποίησης εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης εγγεγραμμένων στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων στα θεματικά πεδία γεωργικών συμβουλών: ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ της αριθ. 163/13692/2018 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β΄267/01.02.2018, Β΄590/22.2.2018, διόρθωση σφάλματος), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Α. Θεσμικό πλαίσιο

1.    Η αριθ. 163/13692/2018 (Β΄267/01.02.2018, Β΄590/22.2.2018, διόρθωση σφάλματος), απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

2.    Η αριθ. πρωτ. 18183/08.04.2024 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση εγγεγραμμένων το Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων

Β. Γενικά

Το εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης θα κληθούν να παρακολουθήσουν οι εγγεγραμμένοι  στο Μητρώο Γεωργικοί Σύμβουλοι (Γ.Σ.) που επιθυμούν  και δύνανται να πιστοποιη­θούν σε ένα (1) ή και στα δύο (2) θεματικά πεδία γεωργικών συμβουλών της αριθ. 956/316596/2023 (Β΄6104) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπέβαλαν αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (ΣΠΣΓΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο https://agroadvisors.elgo.gr.

Αποδεκτοί τίτλοι σπουδών Γ.Σ.: Γεωπόνου, Κτηνιάτρου και Τεχνολόγου Γεωπονίας των Τμημάτων: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής παραγωγής, Βιολογικής Γεωργίας, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας, Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας (Α.Ε.Ι.-Α.ΤΕ.Ι.) ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών, σχολών της αλλοδαπής.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning), μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Γ. Σκοπός

Σκοπός του Προγράμματος Επιμόρφωσης για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Γ.Σ. είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στα δύο (2) νέα θεματικά πεδία της αριθ. 956/316596/2023 (Β΄6104) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα οποία θα αιτηθούν την πιστοποίηση, προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντά τους, με συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Δ. Μεθοδολογία Εκπαίδευσης

Δ.1. Είσοδος και χρήση της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας

Κάθε εκπαιδευόμενος με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών: όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης μπορεί να εισέρχεται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε επιθυμεί κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Τα στοιχεία και οι οδηγίες  πρόσβασης (διεύθυνση/link, λογαριασμός χρήστη, κωδικός χρήστη, στοιχεία επικοινωνίας με helpdesk) θα αποσταλούν στο προσωπικό email των εκπαιδευομένων που έχουν δηλώσει στο πληροφοριακό σύστημα https://agroadvisors.elgo.gr.

Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες οδηγίες προς τους εκπαιδευόμενους για την πλοήγηση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα που ενδεικτικά αφορούν: τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ανακοινώσεις, επικοινωνία μέσω της υπηρεσίας helpdesk  κ.α.

Δ.2. Τρόπος Διεξαγωγής του Προγράμματος

Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο (2) εβδομάδων (ένα θεματικό πεδίο ανά εβδομάδα), συμπεριλαμβανομένου του χρόνου υποβολής των τεστ αξιολόγησης. Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων θα υποβληθούν τα τεστ επαναξιολόγησης. Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα καθορίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τεστ αξιολόγησης και επαναξιολόγησης θα αποσταλεί στα προσωπικά emails των εκπαιδευομένων πριν την έναρξη του προγράμματος. Επιπλέον, θα βρίσκεται αναρτημένο στην Ενότητα «Νέα-Ανακοινώσεις» στο πληροφοριακό σύστημα https://agroadvisors.elgo.gr και στην εκπαιδευτική πλατφόρμα.

 

Διάθεση εκπαιδευτικού υλικού: Το εκπαιδευτικό υλικό των δύο θεματικών πεδίων και η νομοθεσία που τα διέπει θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα https://agroadvisors.elgo.gr πριν την έναρξη του προγράμματος. Στην εκπαιδευτική πλατφόρμα θα αναρτηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Δομή και τρόπος παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού: Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) και υπάρχει  δυνατότητα εκτύπωσής του.

Αξιολόγηση εκπαιδευομένων: Οι εκπαιδευόμενοι συμπληρώνουν και υποβάλλουν το σχετικό τεστ αξιολόγησης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες και θα έχουν διάρκεια μιας (1) ώραςΤα τεστ αξιολόγησης περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και αληθούς/ψευδούς δήλωσης, ώστε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης να προκύπτει αυτόματα από το σύστημα και οι εκπαιδευόμενοι να ενημερώνονται στον ίδιο χρόνο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε θεματικού πεδίου οδηγεί στη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης, στην οποία αναφέρονται το/α θεματικό/ά πεδίο/α που καλύπτει αυτή.

Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 0 έως 100%. Επιτυχημένη θεωρείται η διαδικασία όταν ο εκπαιδευόμενος λάβει βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 70% σε κάθε θεματικό πεδίο.

Σε περίπτωση που η βαθμολογία ενός ή περισσοτέρων θεματικών πεδίων δεν ξεπερνά το 70%, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα επανεξέτασης μία μόνο φορά. Οι επαναληπτικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει ο εκπαιδευόμενος κατά τη διαδικασία επανεξέτασής του σε κάποιο θεματικό πεδίο είναι και η οριστική για το εν λόγω θεματικό πεδίο.

 

Αξιολόγηση προγράμματος: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ανάρτησης κάθε θεματικού πεδίου θα αναρτάται και θα υποβάλλεται από τους εκπαιδευόμενους το έντυπο «Αξιολόγηση προγράμματος επιμόρφωσης ανά θεματικό πεδίο».



(Επεξεργασμένο από Ομάδα Διαχείρισης - αρχική υποβολή Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:43 μμ)